Brda

Ta idilična pokrajina, vsa pregnetena z delom človeških rok, pristna in avtentična ohranja svoje sporočilo preko številnih tradicionalnih praznikov in čarobno kulturno dediščino. Privoščite si oddih v Brdih in ustvarite nepozabne spomine, ki jih boste za vedno nosili v srcu.

Gonjače – razgledni stolp

Izhodiščna izletniška točka, 23 metrov visok stop v Gonjačah ponuja veličasten pogled na pravljično pokrajino, ki seže do morja in Alp.

Grad Dobrovo

Pozno renesančni grad z galerijo Zorana Mušiča, muzejsko zbirko grofa Baguera, vinoteko, restavracijo, turistično informacijskim centrom in trgovino spominkov.

Šmartno

Čarobna srednjeveška vasica z obzidjem, cerkvijo s freskami Toneta Kralja, muzejem, galerijo ter ponudbo domače obrti.

Krčnik – Kotline

Naraven kamniti most, ki ga potok Kožbanjšček povezuje s čudovitimi tolmuni.

Vino

Izvrstnim belim in rdečim vinom pečat daje tako imenovano »herojsko« vinogradništvo – obdelava vinogradov na težko dostopnih, strmih pobočjih.

Oljčno olje

Ekstra deviškim oljčnim oljem kraljujeta stari briški sorti drobnica in črnica. V Brdih lahko izvrstna ekstra deviška olja okusite in seveda odnesete domov, da vas spomini na to izkušnjo spremljajo tudi doma.

Pot Alpe Adria Trail

Čezmejna pohodniška pot treh dežel, Avstrije, Slovenije in Italije, ponuja 700 kilometrov neizmerne lepote narave in pristnega gostoljubja domačinov.

Turistično informacijski center Brda
Šmartino 13
5211 Kojsko

t: 05 395 95 94
tic@brda.si
www.brda.si